caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Tres equips catalans debuten a l’U16 masculí

Horta, Samà i Nou Esplugues
Foto: UE Horta, Samà Vilanova i CB Nou Esplugues

Tres equips jugaran per primera vegada al Costa Brava Girona Basket per tancar les llistes de l’U16, la tercera categoria masculina després de les confirmades U14 i U12. El primer dels tres equips, tots ells catalans, ve d’un dels barris de Barcelona on el bàsquet està més arrelat. Es tracta de l’UE Horta, un club que remunta els seus origens a l’any 1955, quan un grup d’atletes va forjar les arrels del que avui es coneix com la UE Horta, amb 21 equips en competició. El segon equip que se suma a la disciplina de l’U16 al torneig és el Samà Vilanova, un club que, si bé és molt jove (constituït com a entitat l’any 1998), compta amb el mateix nombre d’equips que l’Horta, 21. Dotat d’una base femenina potent, només viatjaran a Girona els jugadors de la categoria cadet. Per últim, i no per això menys important, un equip encara més jove que l’Horta i el Samà Vilanova, el CB Nou Esplugues, fundat el 2008 amb l’objectiu de donar continuïtat a la pràctica d’aquest esport a Esplugues com ja s’havia fet els anys anteriors. De fet, el CB Nou Esplugues també arriba la vintena d’equips i, a més, compta amb un torneig propi. Els tres conjunts catalans, doncs, jugaran al CBGB per primera vegada, i esperem que no sigui la última!