Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Reglament

Aquest torneig es regirà per l'aplicació de les

Regles Oficials de Joc

editades per la Federació Espanyola de Bàsquet amb les variants i aclariments que estableix el Reglament Específic, elaborat per l’Organització, per a aquesta competició i que es detallen a continuació:

1.

Cada equip participant estarà compost per un mínim de 8 jugadors i un màxim de 15, que podrà alinear a cada partit. Abans de començar els partits s’hauran de presentar a la taula d’anotadors els components de l’equip inscrits en l’acta del partit.

2.

Els partits es jugaran en 4 períodes de 10 minuts cada un, a rellotge corregut, menys el darrer minut del segon quart i els dos darrers minuts de partit. En aquesta franja de temps el rellotge s’aturarà sempre que l’àrbitre faci sonar el xiulet . Sempre es pararà el cronòmetre en cas de lesió d’un jugador en pista i d’un temps mort. Hi haurà 1 minut entre períodes i 3 a la mitja part. En cas d’empat hi haurà 1 minut de descans entre el darrer període i el període extra. En cas de pròrroga hi haurà 1 minut de descans entre el darrer període i el temps extra. En cas d’empat, es jugarà un període extra fins que un dels dos equips anoti. (cistella d’or).
En la categoria U16M, tots els partits es jugaran a rellotge parat, segons les normes de competició habituals.
En les categories U14M i U12M, les finals es jugaran a temps parat, segons les normes de competició habituals.
En les categories U16F, U14F i U12F, les semifinals i la final es jugaran a rellotge parat, segons les normes de competició habituals.

3

Cada equip disposa d’un temps mort a la primera part i dos temps morts a la segona. Els temps morts es concediran seguint la normativa del reglament FIBA.

4

Alineacions i substitucions. Tots els jugadors inscrits en l’acta del partit poden ser alineats lliurement, sense límit de canvis, ni mínims de parts disputades. Les substitucions es podran efectuar sempre que l’àrbitre faci sonar el xiulet.

5

En el cas que hi hagi una lluita o a l’inici de cada periode, la possessió serà per l’equip que li pertoqui la fletxa de l’alternança de possessió.

6

Val la cistella de tres punts. En Minibàsquet es donarà com a vàlida la cistella de tres punts, quan s’iniciï i es finalitzi el llançament des de fora de la zona de tres segons. En Infantil es donarà cistella vàlida de 3 punts, quan s’iniciï el llançament des de més enllà de la línia de 6,25.

7

S’aplicarà la regla de passivitat (art. 30 de les Regles Oficials de Joc de Mini bàsquet), penalitzant la infracció, amb la possessió de la pilota a l’oponent. Es sancionarà a criteri dels àrbitres.

8

Queden prohibides les defenses en zona, penalitzant la infracció, primer amb un advertiment, segon amb una falta tècnica a l’entrenador i tercer amb la pèrdua del partit per part de l’equip infractor per 2 a 0. Es sancionarà a criteri dels àrbitres. Les categories Cadet Masculí i Femení queden exemptes d’aquesta norma.

9

En cas de coincidència de colors de samarreta, es canviarà sempre l’equip que aparegui en segon lloc en el calendari de joc. Si aquest no pogués fer-ho per alguna circumstància, el canvi s’adjudicarà a l’equip situat com a local.

10

Els equips s’han de presentar a la pista de joc 15 minuts abans de l’inici del partit. Qualsevol retard no justificat donarà per perdut el partit per 2 a 0.

11

L’Organització del Torneig, compta amb un Comitè Únic de Control i Disciplina, que serà l’òrgan disciplinari del Torneig, les decisions es prendran amb caràcter d’immediatesa i seran irrevocables i no podran ser recorregudes. Els equips participants es comprometran a acceptar aquestes decisions adoptades pel Comitè, sense opció al recurs. Tots els equips hauran de designar una única persona, que serà qui els representi davant l’Organització. Els equips s’han de responsabilitzar que no siguin altres persones les que intentin aclarir o solucionar incidències amb l’Organització, doncs no serien preses en compte.

12

L’Organització es reserva el dret a modificar el calendari de joc, si això fos necessari, sempre per motius justificats o força major.

13

El marcador serà el que s’indiqui en la pista de joc, no tancant-se el mateix en cap circumstància.

14

A la finalització dels partits les actes seran comprovades “in situ” i una vegada signades no podran ser recorregudes. No es farà lliurament de còpies als equips participants.

15

La classificació dels llocs es determinarà per:

1. Victòries assolides a la fase de grups.
2. Victòries assolides entre els equips empatats, si fos el cas.
3. Basket average particular entre els equips implicats en cas d’empat a victòries.
4. Basket average general en la fase de grups (punts a favor i en contra).
5. Equip que més punts hagi fet en la fase de grups.
6. Equip que menys punts hagi encaixat en la fase de grups.
7. Equip que més punts hagi fet en un sol partit.
8. Equip que menys punts hagi encaixat en un sol partit.
9. Si després de tots questes variables es mantingués la igualtat entre dos equips, els capitans dels mateixos realitzarien una tanda de deu tirs lliures per determinar la classificació final.

Gràcies

Tot això és en benefici del desenvolupament del Torneig, per evitar demores, interrupcions i possibles decisions posteriors a la celebració.