caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

TopEuropean | FINALS

 

Hi havia ganes de revenja per part de l’Apollo Amsterdam a la final, ja que el conjunt holandès va veure com els lituans del Sabonis Centras els van remuntar el partit que van disputar a la fase de grups per decidir quin dels dos acabaria sent el primer classificat. Tan bon punt ha començat el partit, els espectadors han pogut viure una final apassionant amb el millor nivell de joc mostrat per part dels dos equips. El guió del partit ha començat de la mateixa manera com ho van fer els dos conjunts aquest dimarts amb un Apollo intens que no deixava encistellar el Sabonis. La defensa holandesa ha estat clau, tal com havia ocorregut en la semifinal contra el Barça i que els va servir per guanyar el partit contra el conjunt català. Malgrat tot, els lituans han aconseguit treballar de valent amb una defensa zonal i atacant de forma precisa des de la línia de tres fins arribar a igualar el marcador. Un parell de cistelles dels dos equips al final del darrer quart han deixar un marcador exacte de 60 iguals.

La pròrroga ha servit per desencallar el partit a favor dels lituans que han mantingut la seva filosofia des del principi del partit, malgrat no els donés el resultat que esperaven a l’inici del mateix. Finalment, el treball ha donat fruit i el resultat ha estat de 76 a 65 favorable als lituans, que comptaven a les seves files amb el jugador més ben valorat del torneig, Matas Masiliunas. A banda de la final, avui s’han disputat dos partits més. El partit pel tercer i quart lloc se l’ha acabat enduent el Barça per 69 a 47, que ha dominat pràcticament tot el partit davant l’Alba de Féhervár hongarès. L’altre matx del matí ha estat el segon tie break entre la Selecció Nacional de la República Txeca i l’Aris de Salònica, el qual ha estat molt equilibrat, però el marcador final ha estat de 79 a 70, pels txecs. L’Aris, que no ha guanyat, també està d’enhorabona, ja que el seu jugador Petros Soukeras ha estat el vencedor del concurs de triples.