caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Resum FINAL CBGB18

U16 M WINNERS! Foto: Sergi Tarrenchs

 

Una nova edició del Costa Brava Girona Basquet que posa el punt final. I, com de costum, el dia de les finals es va convertir en una autèntica festa tant al camp, com a la grada. Tant és així, que Girona va poder veure com els partits de totes les categories per definir les posicions finals dels equips anaven aplegant cada cop més gent, a mesura que arribava l’hora de les finals.

El camí que va construir el CB Granollers no va ser cap casualitat. A la fase de grups va aconseguir vèncer la poderosa acadèmia lituana Sabonis Centras de 20 punts i els altres dos partits també els va dominar clarament. Els vallesans van repetir el mateix guió que havien practicat fins aleshores a la semifinal per guanyar l’Alba de Berlin, que jugaria pel tercer i quart lloc. Bastant similar ho va tenir el Ratiopharm Ulm, amb un joc interior molt eficaç que els va servir com a factor determinant davant el Valladolid a la fase de grups i contra l’Apollo Amsterdam a les semifinals. En aquest sentit, el conjunt català i l’alemany van començar la final al Palau Sacosta amb un frec a frec en el marcador que es va mantenir fins arribar al darrer quart i acabar amb el resultat definitiu de 74 a 66 favorable al conjunt germànic. El tercer lloc se’l va adjudicar l’Apollo Amsterdam, en un partit controlat des del principi davant l’Alba de Berlin. L’altre partit remarcable de la categoria amb dos equips destacats el van protagonitzar el Sabonis, que portaven 9 partits en 6 dies, contra el CBC Valladolid. El partit el va guanyar el Pucela, convertint-se així en el 5è classificat.

Precisament, l’equip de Castella i Lleó va ser el vencedor de la categoria infantil masculina. La final la van jugar contra l’Inter de Bratislava, un equip que ha debutat en aquesta edició del torneig. Els eslovacs van començar dominant el partit, però a mesura que aquest va anar avançant, el marcador es va anar decantant a favor del Valladolid, pel bon joc per part del conjunt castellà. El resultat, 66 a 61. No va arribar a la final de la mateixa categoria, però sí que va lluitar per la tercera posició el Roses, un dels equips revelació d’aquesta edició del torneig. L’equip empordanès sí que va consagrar-se com el tercer millor equip de la categoria després de guanyar el New Heroes Den Bosch holandès amb un resultat curt de 39 a 26.

El pavelló de Montfalgars va acollir ahir la fase final de la categoria de Cadet Femení. Des de primera hora del matí, es van disputar diversos partits entre els equips no classificats per la final, d’entre els quals va destacar la final de consolació entre Gran Canària i Banyoles. Les canàries no van donar opcions a les banyolines i des del principi del partit van dominar al marcador, que va acabar 68-43, i va donar la medalla de bronze al Gran Canària.

El plat fort del dia era la final entre l’Apollo Amsterdam i Sa Real Eivissa. Les holandeses partien com a favorites, després de quedar primeres a la fase de grups sense haver perdut cap partit. Per l’altra banda, Sa Real arribava a la final havent guanyat l’average a Gran Canaria i CB Prat, en un triple empat a la fase de grups.

El partit va començar igualat, però en el segon període les eivissenques van prémer l’accelerador i se’n van anar al descans amb un avantatge d’onze punts (31-20). En la represa, les holandeses van intentar reduir les diferències però la manca d’encert des de la línia de tir lliure les va condemnar. La reacció de les jugadores de l’Apollo va arribar massa tard i, tot i el parcial de 12-0 que van fer en els últims cinc minuts de partit, la remuntada no va ser possible i les jugadores de Sa Real van acabar aixecant el trofeu de campiones.

Pel que fa a la competició d’infantil femení, celebrada al pavelló de Salt, ahir vam viure un derbi balear entre Sant Lluís de Menorca i Sa Real Eivissa a la final. Les menorquines han fet un gran paper en aquesta edició del GironaBasket, quedant primeres invictes de la fase de grups i superant el San Ignacio de Pamplona a les semifinals. Per l’altra banda, Sa Real arribava també invicta i havent guanyat les noies de Gran Canària a semis. Així doncs, es pronosticava un partit molt igualat, però des del primer període, Sant Lluís es va posar per davant en el marcador i les menorquines es van proclamar campiones de la categoria de mini femení amb relativa facilitat (58-29). En la final de consolació, el Gran Canària va vèncer còmodament el San Ignacio i es va fer amb la medalla de bronze.

Dos catalans guanyen a la categoria mini

Els dos finalistes de la categoria mini femení van ser el Cellera Amer “Cherokee” i el Sant Lluís Menorca, que han arribat invictes al duel final. L’Amer “Cherokee” havia vençut a semifinals l’altre equip del seu club, l’Amer “A”. L’altra semifinal havia estat un derbi balear entre Sant Lluís de Menorca i Sant Josep Obrer de Palma.

Nombrosos espectadors es van acostar ahir al matí al pavelló de Salt per presenciar un dels partits més igualats de la competició, va estar molt renyit, i l’Amer es va acabar imposant per 56 a 54.

Pel què fa al mini masculí, l’Hospitalet va aconseguir arribar a les semifinals amb els seus dos equips. El ‘B’ va caure davant la Salle Maó per 70 a 41, i l’A’ va passar per damunt el Bayern Munich superant els 100 punts i una diferència al marcador de més de 40 punts. La final també va ser igual de contundent favorable a l’Hospitalet amb un resultat finals de 108 a 84. La Salle Maó, segon i el Bayern Munich, tercer.

MVPs | Els jugadors més ben valorats.

Van arribar a la final i van ajudar a que els seus equips aixequessin el títol de campions. A la categoria cadet masculí Konrad Stark va ser un dels jugadors més destacats a la final que va protagonitzar el Ratiopharm Ulm contra el Granollers. Peter Mateu, del Valladolid, va ser el més destacat de la final infantil masculina i el millor jugador del torneig mini va ser Gerard Cortés, de l’Hospitalet A. Pel què fa a les noies, a la categoria cadet van escollir Claudia Sora, un dels artífexs perquè Sa Real Eivissa aixequés el títol. L’MVP infantil femení va ser Nerea Montero, del Sant Lluís de Menorca i la del mini va ser Júlia Expósito, de l’Amer Cherokee.

TRIPLISTES | Els guanyadors del concurs de triples.

Ells i elles són els franctiradors del torneig. Ho han anat demostrant durant la fase classificatòria i ho van confirmar en el llançament de triples que s’ha disputat en acabar les finals a totes les seus. Al mini femení ha guanyat una jugadora de l’equip que també ha guanyat el torneig, la Paula Blanquer; a l’infantil femení la Dunia Quintana, del Gran Canaria; Anna Vila, del Banyoles, al cadet femení. I els nois han estat Hugo Alorda de l’Hospitalet B, al mini; Sebastian Rancik de l’Inter Bratislava, a l’infantil; i Clint Hamman, de l’Alba de Berlin, al cadet.

PAVELLONS | Plens de gom a gom

Els pavellons que han fet de seus en aquesta edició del torneig han vist com s’omplien les seves graderies per la disputa dels partits del Girona Basket. Les dues pistes de Salt, que albergaven el mini femení han tingut una gran afluència des de la fase de grups fins la final. El mateix ha passat amb el pavelló de Montfalgars i els partits de l’U16 femení. Pel que fa a Quart, amb els partits d’infantil masculí, ia a Vilablareix, amb els partits del mini maculí, també hi ha hagut tant pares com usuaris interessats pel basquet. I a la categoria cadet, tant la pista annexa de Fontajau com Sant Gregori, han viscut partits amb un nombre elevat d’espectadors, mentre que Fontajau, l’altre seu, ha vist com s’omplia bona part del seu lateral. Els partits de diumenge van fer que Palau Sacosta acabés ple.