caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Espurna canaria pel cadet i l’infantil femení

Imatge del Cadet Pintadera del Granca. Foto: Web club

 

Diferents noms però comparteixen el mateix escut. El CB Gran Canaria integra a les seves files diferents equips amb el nom de ‘Pintadera’ o ‘Claret’ en funció de la seva categoria. El seu origen és el següent:

Primerament, el club va néixer l’any 1963 en el col·legi Claret, i durant molts anys va jugar amb el nom d’aquesta entitat. Després dels bons èxits aconseguits en diferents categories, es va decidir federar el club. I, per aquest motiu, molts dels seus equips base tenen aquest “cognom” al final.

Per altra banda, el GranCa, com així se’l coneix popularment, va donar una passa gegant aquest estiu per expandir-se al basquet formatiu femení. Per aquest motiu van decidir fitxar la Rosi Sánchez, ex jugadora professional, que portarà les rendes del bàsquet femení del club. A més, el CB Pintadera es va annexionar al club i és per aquest motiu que algunes categories femenines conserven aquest pseudònim.

Enguany tindrem l’ocasió, no de veure cap equip del Gran Canaria masculí –com en anteriors edicions-, però sí la sort de comptar amb tres equips femenins, per primera vegada al Costa Brava Girona Basket, concretament dos equips cadets i un infantil.