ca
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Resum finals CBGB17

L’Alba de Berlin i l’Arvydas Sabonis, sense rival al cadet i al mini masculí

La categoria cadet ha estat dominada pels equips alemanys i s’ha disputat a Sant Gregori, Fontajau i Palau Sacosta, aquest últim pavelló albergant les finals del torneig amb un autèntic espectacle. De fet, dels 4 equips que podien optar a guanyar el torneig, tres eren bàvars. De totes maneres el quart equip, els txecs Sokol Srsni Pisek van estar els que van arribar a la final, davant d’un Alba de Berlin que no ha tingut cap rival des de la fase de grups i que va aconseguir endur-se el partit amb molta comoditat. El resultat, 96 a 56, demostrant el clar domini del conjunt de la capital alemanya, que ha guanyat tots els seus partits per més de 20 punts. La tercera plaça se la va endur el Ratiopharm Ulm, després de doblegar el Tus Lichterfelde en els últims instants del partit amb un resultat de 61-59.

Si la categoria cadet va comptar amb una supremacia internacional, a l’infantil masculí sí que va haver-hi representació d’equips estatals. El pavelló de Quart va presenciar com l’Iberostar Canarias va passar pel damunt dels txecs Sokol Srsni Pisek, fet que el va col·locar a la tercera posició. L’altre pavelló que va albergar la categoria infantil va ser Montfalgars. Els veritables protagonistes de la categoria, però, van ser els nois del CBC Valladolid de segon any, un equip que va vèncer a la final al totpoderós CBA d’Amsterdam per 87 a 73.

Pel que fa a la categoria mini masculina, amb seus a Bescanó i Salt, també s’ha donat el cas d’un dominador clar en aquestes edats. En aquest cas, l’Arvydas Sabonis lituà s’ha proclamat el guanyador de la categoria en haver guanyat el Ratiopharm Ulm per 75 a 55 en un partides increïble. La tercera plaça, entre la Salle Maó i l’UCAM Múrcia, se la va endur el conjunt mallorquí.

Augment de participació i competitivitat a les lligues femenines

En la categoria cadet femenina, que enguany s’ha dut a terme amb seu única a Platja d’Aro, el guanyador va ser el San Ignacio de Pamplona, que va derrotar al CCE Sant Lluís de Menorca en l’últim tram del partit. El resultat final va ser de 39 a 38.

En la categoria infantil femenina, disputada en la seva totalitat a Castell d’Aro, el conjunt eivissenc de Sa Real va ser l’equip mereixedor de fer-se amb la victòria, després d’un trepidant partit contra les seves compatriotes del CB Boscos. Aquesta categoria estrenava per primer cop, d’aquesta manera, el mateix format amb dos grups de la categoria cadet.

Finalment, la categoria mini femenina, jugada a Vilablareix i també amb dos grups, va tenir un clar vencedor: el Grifeu Llançà. En aquest cas, el CB Boscos també va arribar a la final, però el conjunt local va imposar-se a la final per un contundent 81 a 54.