caes
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

L’ACB molt present al Costa Brava Girona 2016

Un dels grans objectius que s’ha proposat la direcció del torneig, és anar millorant any a any, la qualitat dels equips que prenen part en la competició, i és per això, que cada edició es fa el possible per superar la anterior. Aquest any un total d’11 equips masculins i 3 femenins són conjunts de pedreres d’equips de la màxima categoria estatal. En els cas del masculí de la lliga ACB i en el femení de la Liga Femenina.

Pel que fa a la categoria categoria cadet masculí, hi podem trobar fins a quatre equips d’entitats ACB. Es tracta del FC Barcelona, el Real Madrid, el CB Canarias i el Fundación 5+11, que correspon als equips de base del Laboral Kutxa Baskonia. A nivell d’infantil masculí, també trobem quatre equips, tot i que en aquest cas hi ha dos equips del Fundación 5+11, que junt amb Madrid i Iberostar Tenerife completen el grup. A mini masculí, sembla que el torneig ha arrelat a les illes afortunades, ja que podem trobar als dos clubs canaris d’èlit com Iberostar Tenerife i CB Canarias, a més dels bascos del Fundación 5+11.

Pel que fa a nivell femení, a cada una de les categories, podem trobar la presència d’un equip de base de l’actual campió de la Lliga Femenina, l’Unigirona, que enguany amb la unió amb l’altre club gran de la província gironina ha passat a anomenar-se UniGEiEG.

A més a més, també podem destacar la presència de tres equips d’un històric ACB, que aquesta temporada, per circunstàncies, juga a la LEB Or, com és el Valladolid, que aporta un equip a cada una de les categories masculines. A més a més, aquest club s’ha convertit en un clàssic del torneig ja que ha pres part en les tres edicions.

Foto d’un dels equips