caes
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Els padrins de la 3a edició seran Albert Brea i Eric Surís

Desde la primera edició d’aquest Torneig, la direcció va creure que seria bo i important que hi hagués un padrí, que fos representatiu del bàsquet local. En la primera edició, aquest paper va recaure en la figura del jugador gironí de la ACB Jordi Trias, exjugador del FC Barcelona, Joventut, Andorra i actualment a la plantilla del València. En la segona edició, el padrí va ser el jugador de Llagostera, localitat gironina, Albert Sàbat, que havia jugat diversos anys a la ACB, l’any passat jugava a la LEB Or i aquest any ha tornat a la màxima competició al Joventut de Badalona.

Enguany, la organització del torneig, ha volgut reconèixer els mèrits del bàsquet local, especialment dels equips de lliga EBA, i per això ha decidit que els padrins d’aquest any siguin els tècnics dels dos equips gironins que militen en aquesta categoria. Es tracta d’Albert Brea entrenador del Germans Cruz Quart i Eric Surís del Multiòptiques Salt.

Albert Brea, com a jugador, va arribar a jugar a la lliga ACB en l’equip de la seva ciutat, el Valvi Girona durant molts anys. Com a entrenador ha passat per diversos equips com l’Onyar o el júnior preferent de l’Escola Marc Gasol. Enguany és la seva primera experiència a la lliga EBA i els seus resultats són impressionants i parlen per si sols. Va classificar el seu equip a la fase de la lluita pel títol  com a segon classificat i lluitarà pel campionat.

Eric Surís, per la seva banda, és un dels tècnics, tot i la seva joventut, amb més recorregut a Girona. En el seu compte, cal destacar especialment, que va ser l’entrenador més jove de la història, en treures el títol nacional d’entrenador, amb només 19 anys. En el seu curriculum sobretot destaca la seva implicació amb el GEiEG, un dels clubs de referència a Catalunya de bàsquet femení, on a més és el coordinador. Ara fa 7 anys va fer el salt al seu actual club, on ha aconseguit pujar-lo de Primera Catalana a Lliga EBA, i enguany està lluitant la fase pel títol.

Foto dels padrins