caes
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Presentació 3r Torneig Internacional Costa Brava Girona Basket 2016

La Diputació de Girona ha estat aquest matí escenari de la presentació de la 3a edició del Torneig Internacional Costa Brava Girona Basket 2016. A l’acte davant els mitjans de comunicació, hi han estat presents el Diputat d’Esports Carles Salgàs, el director del torneig Josep Guardiola, la representant de la Federació gironina de bàsquet Maite Calamita, els padrins d’aquesta edició, els entrenadors de Quart i Salt Albert Brea i Eric Surís, així com representants dels diferents consistoris de les seus del torneig.

El Diputat Carles Salgàs ha explicat que “aquest torneig és molt important per la projecció que dona a Girona i a la Costa Brava, tant a nivell del món del bàsquet, com a nivell internacional”. A més ha afegit que “aquest torneig, tindrà un gran impacte econòmic a les comarques gironines, ja que aproximadament hem calculat que tindrà una aportació econòmica d’uns 450.000 euros pel cap baix”.

El director del torneig, Josep Guardiola, ha explicat que “la nostra ideia original era fer una seu a Girona amb bon bàsquet, molt bàsquet. Fem una clara aposta per millorar la qualitat dels equips. Tenim equips de representació internacional, d’àmbit nacional, català i gironí”. Guardiola ha comentat novetats del torneig, entre la que destaca “aquest any la categoria cadet masculí tindrà partits televisats, després de l’acord que hem arribat amb TV Girona. Es retransmetran divendres les semifinals i dissabte partit pel tercer i quart lloc i la gran final”. Per acabar ha destacat que “som sis torneigs amb una sola organització”.

Enguany es tornaran a dur a terme les SchoolCups, després de l’èxit de l’edició de l’any passat, amb participació d’escoles de bàsquet de les comarques gironines. La novetat, residirà en que en categoria masculina, tant a cadet, mini i infantil, hi haurà una fase prèvia el 22 i 23.

Més informació sobre el torneig

Video de TV Girona de la presentació