caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

El CBGB celebra deu anys de vida estrenant imatge i novetats per al seguiment

Prop d’un miler de jugadors i jugadores composen el cartell d’equips de l’edició 2024 del Costa Brava Girona Basket, que enguany compleix deu anys de vida, repetint en localitats i seus que han estat habituals en aquestes deu edicions. El cartell d’enguany el composen equips sud-americans, europeus, estatals i catalans, que jugaran a Girona i els seus voltants des d’aquest dilluns i fins dissabte.

Com ja és habitual, el Costa Brava Girona Basket -CBGB, en les seves sigles– es dividirà en categories femenines i masculines. L’exitós format de l’edició anterior, allargant la competició tota la setmana, es repetirà vista la bona acollida. Així, de dilluns a dimecres es disputaran les categories femenines i, a partir de dijous i fins dissabte, tindran lloc les masculines.

A partir d’avui, el pavelló de Palau Sacosta acollirà la competició de la categoria cadet femenina; mentre que a Montfalgars hi jugaran les infantils. A partir de dijous, Palau Sacosta, Sant Gregori, Fontajau, Quart, Salt, Vilablareix i Montfalgars seran els pavellons on es repartiran les categories masculines. 

De Xile a Lituània

L’estol de clubs que participen en la competició és de categoria, i tothom qui vulgui podrà apropar-se als pavellons a gaudir dels més de cent partits que es disputaran.

Cap club recorrerà més quilòmetres per venir a Girona que el Barpa Sports de Xile, que arriba amb tres equips repartits entre les dues categories femenines.

Un altre dels noms cridaners és el del cadet masculí de l’acadèmia del Zalgiris Kaunas, club mític d’Eurolliga, que ja és un clàssic del torneig. Al seu costat hi seran l’Apol·lo d’Amsterdam, l’Elite Basket de Nuremberg -un combinat amb els millors jugadors d’aquesta regió alemanya-, el Cybex Talents del Bayreuth o la Freak City Academy del Bamberg. També el Rasta Vechta s’afegeix a la llista de clubs alemanys que visitaran Girona durant la setmana.

Entre els equips locals, cal destacar la presència del Bàsquet Girona Uni Laia Palau, Fontajau, Sant Narcís, Vilablareix o Campdevànol; així com diversos conjunts catalans i estatals de primera línia.

Un torneig modern

Qui no pugui assistir als partits en directe, podrà seguir el CBGB a través de la nova aplicació que el torneig incorpora coincidint amb la desena edició: Swish. La nova eina oferirà estadístiques completes i rànquings dels jugadors. Pot consultar-se a través d’aquest enllaç.

Aquesta modernització també passa per una renovació d’imatge. S’ha dissenyat un nou logotip, més actual i senzill, remarcant el nom i els orígens de la competició: la Costa Brava i Girona.

La competició femenina que arranca avui a Palau Sacosta i Montfalgars, constarà d’una primera fase en format de lligueta, per tal que dimarts a la tarda es puguin disputar les semifinals i la resta de partits classificatoris. Dimecres al matí es jugarà la final i la tots els altres encontres que hagin de determinar el lloc final de cada conjunt.