caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Girona Basket: Dia 3

Zalgiris Kaunas, U16-M champions.

El Costa Brava Girona Basket ha tancat avui la seva sisena edició amb la celebració de les finals. Sis equips d’arreu del món s’han proclamat campions a les categories masculines i femenines de cadet, infantil i mini.

Al pavelló de Palau Sacosta s’hi ha viscut la final de cadet masculí entre el Zalgiris Kaunas i el Valladolid. Els lituans han demostrat la seva superioritat des del primer minut. Combinant encert des de la línia de tres i un joc interior extraordinari, el Zalgiris ha aconseguit doblegar els castellans, que no han deixat de lluitar en cap moment (84-48).

L’infantil del CEB Girona no ha pogut superar l’acadèmia de Dubai PSSA. La superioritat física de la PSSA li ha permès proclamar-se campió, malgrat que el CEB Girona ha competit sense por (86-70).

El CB 7 Palmas canari i la PSSA de Dubai han disputat la final de mini masculí. En un partit molt igualat, la PSSA ha marxat del marcador quan faltaven pocs minuts pel final. No obstant, animat pels nombrosos familiars desplaçats des de Canàries presents a la grada, el 7 Palmas ha aconseguit remuntar (86-77).

El Tabirako s’ha proclamat campió del grup de cadet femení, després de derrotar el Sa Real (57-34). A la final, jugada al pavelló de Salt, l’equip basc va desplegar un gran joc d’equip per aconseguir el títol, mentre que a la pista del costat, s’hi va jugar la final d’infantil femení entre l’Sparta de Praga i el GEiEG-Uni. Tot i el resultat final (73-94) favorable a l’equip txec, superior físicament, les gironines han demostrat una gran actitud i persistència davant d’un equip tàcticament molt ben preparat. Per últim el Sant Josep Obrer es va proclamar campió de mini femení a Platja d’Aro.

D’aquesta manera conclou el torneig Costa Brava Girona Basket 2019, una edició en la qual han participat 74 equips, provinents de deu països diferents, que han jugat més de 220 partits repartits en 11 pavellons de la província de Girona.