caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Torna el TOP U16 European

TOP European 2019.

Després de l’èxit de la primera edició del TOP European de l’any passat, el torneig de la categoria de Cadet masculí tornarà a disputar-se a Platja d’Aro entre els dies 14 i 17 d’abril.

La segona edició del TOP concentrarà sis equips d’elit de sis països diferents. Quatre d’ells ja van participar-hi l’any passat, com el FC Barcelona (Catalunya), el Zalgiris Kaunas (Lituània), l’Apollo Amsterdam (Holanda) i la selecció nacional de la República Txeca. Les dues novetats són el Ratiopharm Ulm (Alemanya) i el Palm Beach Gardens Starzz (Estats Units).

El Cadet del Barça, que farà d’amfitrió, és el filial d’un potent equip europeu, que aquest any ha tornat a competir al màxim nivell guanyant la Copa del Rei, liderant la Lliga i classificant-se pels playoffs d’Eurolliga. Un altre filial d’un equip d’Eurolliga és el Zalgiris Kaunas, que l’any passat es va proclamar campió del torneig sota el nom Acadèmia Sabonis BC. El primer equip, dirigit per Sarunas Jasikevicius, es va classificar pels playoffs a la darrera jornada de temporada regular.

El Cadet del Ratiopharm Ulm, equip de l’Eurocup, debutarà al TOP European, tot i que ja havia participat en anteriors edicions del Costa Brava Girona Basket i, de fet, és el vigent campió d’U16-M del CBGB. L’altre debutant serà la high school americana Palm Beach Gardens Starzz, de l’estat de Florida.

Completen el cartell l’holandès Apollo Amsterdam, finalista en l’edició de l’any passat, i la selecció nacional de la República Txeca, que presentarà un combinat amb el millor talent del seu país.