caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Rècord de participació en el TOP European i el Costa Brava Girona Basket 2019

Més de 1250 jugadors de quatre continents diferents passaran aquesta Setmana Santa pels pavellons de la província de Girona


L’alcalde de Castell Platja d’Aro, Joan Giraut, el regidor d’Esports, Antoni Botellé i els organitzadors, juntament amb la pivot txeca de l’UNI Girona, Julia Reisingerova, ahir a l’acte de presentació.

Els tornejos de bàsquet “Costa Brava-Girona Basket” i “TOP European” van presentar ahir a Platja d’Aro les respectives edicions d’enguany, que tindran un rècord de participació. El Girona Basket, que se celebra en diversos pavellons de Girona i rodalies per sisè any consecutiu, acollirà una vuitantena d’equips durant els dies 18, 19 i 20 d’abril. El TOP European repeteix després de l’èxit de l’any passat i rebrà sis equips d’elit al pavelló de Platja d’Aro, entre el 14 i el 17 d’abril.

Els tornejos d’aquest any no només presentaran un rècord de participació, sinó també de diversitat, perquè comptaran amb la presència d’equips procedents de quatre dels cinc continents: des de diversos equips europeus com el Zalgiris Kaunas (Lituània) o l’Apollo Amsterdam (Holanda), passant pels exòtics YISCA de Kènia o la PSSA de Dubai, fins a la prestigiosa high-school americana Palm Beach Gardens Starzz.

El Costa Brava-Girona Basket arrencarà la seva sisena edició més consolidat que mai. Les categories masculines mantenen el seu format de 16 equips per grup, mentre que les femenines han experimentat un fort creixement i comptaran amb 26equips. Els pavellons de Fontajau, Sant Gregori, Palau Sacosta, Montfalgars, Santa Eugènia, Vila-roja, Vilablareix, Quart, Salt i Castell Platja d’Aro acolliran, entre el dijous 18 i el dissabte 20, prop de 200 partits de bàsquet de les categories tant masculines com femenines de Cadet, Infantil i Mini.

Com cada temporada, el Girona Basket destaca per la presència d’equips internacionals i enguany rebrà equips de fins a 9 països diferents, com l’Oostende belga, l’Ulm alemany, el Zalgiris lituà, l’Oaklands Wolves britànic, l’Inter Bratislava eslovac, els holandesos New Heroes i Celeritas-Donar, la PSSA de Dubai, la YISCA de Kènia o l’Sparta Praga txec. Equips espanyols com el Valladolid, el Tabirako o el San Viator i diversos equips catalans ide la província de Girona completen el cartell del Costa Brava-Girona Basket 2019.

Tanmateix, l’espectacle basquetbolístic de Setmana Santa començarà uns quants dies abans amb la segona edició del TOP European. Després de l’èxit del seu debut l’any passat, el torneig tornarà a concentrar l’elit del bàsquet europeu a Platja d’Aro del 14 al 17 d’abril. El cartell el formaran dos filials d’equips d’Eurolliga, una high-school americana, una selecció nacional i dos clubs europeus referents en el bàsquet dels seus països. Quatre equips que van participar en la primera edició repetiran aquest any: és el cas de l’amfitrió FC Barcelona, la selecció nacional txeca, el finalista Apollo Amsterdam i el vigent campió, l’acadèmia Sabonis BC lituana, que també tornarà a competir-hi, aquest cop sota el nom de Zalgiris Kaunas. Les novetats són el Ratiopharm ULM, que l’any passat es va proclamar campió de la categoria de Cadet Masculí del Girona Basket, i l’institut estatunidenc Palm Beach Gardens Starzz, de l’Estat de Florida.

En la presentació feta ahir a l’Ajuntament de Castell Platja d’Aro hi va ser present la jugadora de l’Spar Citylift Girona, la txeca Julia Reisingerova, que aquest any ha estat la madrina dels dos tornejos.