caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Segon equip basc confirmat: des de Durango, arriben al CBGB les cadets del Tabirako

Tabirako ST.

La setmana passada anunciàvem la presència del San Viator de Vitòria al Costa Brava-Girona Basket 2019. Avui, confirmem la participació d’un altre equip basc: el Tabirako ST. El club de Durango, una localitat de la província de Biscaia, competirà a la categoria de Cadet femení del CBGB com ja havia fet en les edicions de 2015 i 2016.

El Club de Baloncesto Tabirako va ser fundat l’any 1960. Es tractava d’un club molt humil i amb un pressupost molt reduït. Sobre això, s’explica que el primer president del Tabirako, Basilio Arana, va enviar una carta al president del Reial Madrid, Santiago Bernabéu, demanant-li pilotes per entrenar. Com que Bernabéu i Arana havien estat companys a la Guerra Civil, el president del club madrileny va concedir-li les pilotes al Tabirako.

Al llarg de la segona meitat del s.XX, el club va créixer exponencialment, sobretot des del patrocini de Cafés Baqué l’any 1972, que s’ha mantingut fins a l’actualitat. Aquell club que havia de demanar pilotes al Reial Madrid per poder entrenar ara disposa de quasi 500 jugadors repartits en 40 equips que competeixen a tots els nivells.