caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Time Travel i JET Terrassa, campiones del CBGB24 femení

Time Travel i JET Terrassa són les campiones del Costa Brava Girona Basket 2024 en categories femenines cadet i infantil, respectivament. El torneig va disputar dimecres les primeres finals i el matí de dijous inicia la competició masculina on manté la presència d’equips internacionals d’alta volada i amplia el desplegament de clubs i pavellons.

La desena edició del CBGB ja ha superat el seu equador després del desenllaç, el matí de dimecres, de les categories femenines. La final cadet va confirmar la potència del Time Travel, el combinat barceloní que va marxar de Girona amb un ple de victòries i deixant un repertori de jugades precioses i virals a les xarxes. Les bessones Alba i Rocío Heredia, de fet, van ser escollides com a millors jugadores del torneig cadet. A la final van superar un lluitador Barpa Sports de Xile, que arribava invicte al partit. El segon equip de l’expedició xilena va acabar en quarta posició després de caure amb el Premià de Dalt, tercer. Campdevànol, Grup Barna, Fontajau i Draft Gramenet completen, en aquest ordre, la classificació cadet.

En infantils es va viure una final molt més disputada entre el JET Terrassa i el Granollers. Aquestes últimes van cedir pocs punts per quart però, al marcador final, el títol se’ls va escapar per 63 a 79. I això que en la segona meitat s’intuïa una remuntada amb èpica. Finalment, el triomf va ser per unes terrassenques que no han abaixat el ritme en cap moment de la competició. Ivet Montalvo, del JET, va ser la MVP. En el duel per al tercer lloc el Bàsquet Girona Uni Laia Palau va suar davant el Post SV de Nuremberg guanyant el bronze. El SESE, cinquè, va haver de lluitar la plaça amb el Barpa Sports xilè, i el Campdevànol va ser setè davant el Draft Gramenet.

Tot a punt pel torneig masculí

Dijous al matí es donarà el tret de sortida a tres dies més plens de bàsquet. Ara és el torn dels equips del Costa Brava Girona Basket masculí, que a més a més de les categories cadet i infantil també comptarà amb una de mini. En total, hi haurà més de mig miler de jugadors que passaran pels pavellons de Vilablareix, Salt, Sant Gregori, Montfalgars, Fontajau, Palau Sacosta i Quart.

El Zalgiris Kaunas, club d’Eurolliga, és el més cridaner dels grans noms que són presents al CBGB24. A nivell internacional, també destaca el Rasta Vechta, un dels més potents de la Bundeslliga alemanya on també juga el primer equip de l’acadèmia Freak City, el Bamberg. D’Alemanya encara cal afegir els Cybex Talents, del Bayreuth, i l’Elite Basket Nürnberg, un combinat amb els millors jugadors de la regió. L’Apollo d’Amsterdam, un clàssic del CBGB, tampoc hi faltarà, i fins i tot va disputar dimecres un amistós amb el Rasta. Entre tant estranger, Sant Narcís, Vilablareix i Fontajau són la representació gironina que farà d’amfitriona als clubs europeus, estatals i catalans, com sempre amb el Valladolid, que ve des de la primera edició del Torneig.

Durant el dijous i fins divendres al matí tots ells disputaran la fase de grups. Divendres a la tarda, tindran lloc les semifinals i, dissabte al matí, les finals del CBGB24 que, ara sí, podrà donar per acabada la seva desena edició. No són pas pocs, deu anys, i encara menys si una competició ha sabut mantenir un cartell internacional duent joves talents d’arreu del món a les pistes gironines. D’això tracta el Costa Brava Girona Basket.