caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Sabonis deixarà la seva petjada al torneig

El Costa Brava Girona International Basket Cup 2015 comptarà amb un cartell de luxe aquest any i no hi podien faltar els equips estrangers, que visitaran Girona i rodalies els dies 2, 3 i 4 d’abril, amb motiu de la celebració del torneig. Un dels equips més especials serà l’Escola Arvydas Sabonis de Lituània, que participarà al CBGBC amb un equip a la categoria de mini masculí.

Arvydas Sabonis és un exjugador (2,21m) de bàsquet lituà, nascut a Kaunas i probablement un dels millors lituans que han practicat mai aquest esport, si no el millor. De fet, va ser considerat un dels millors pivots del món des de la dècada dels 80 fins a principis del segle XXI, jugant de forma continuada a la millor lliga del món, a la NBA.

El Logo de l'escola d'Arvydas Sabonis.
El Logo de l’escola d’Arvydas Sabonis.

L’any 1994, Sabonis va crear una escola de bàsquet al seu nom per formar a diferents joves en aquest esport, amb els objectius principals de difondre la popularitat de l’esport i augmentar el nivell de joc dels diferents nens, preparant-los per participar en les diferents seleccions nacionals del seu país d’origen. Els treballadors d’aquesta escola inverteixen molt de temps en la millora dels jugadors en l’aspecte físic i mental de la vida, ajudant-los amb els diferents problemes que han d’afrontar la joventut lituana.

L’escola de bàsquet d’Arvydas Sabonis és molt gran i compta amb una gran varietat d’equips. Hi ha més de 800 joves jugadors que hi formen part, tutelats per entrenadors amb el títol corresponent. A més, el centre disposa de 4 pistes de bàsquet, 9 vestidors, gimnàs, cafeteria i 30 sales de reunió on els diferents entrenadors revisen i analitzen els partits.

Aquest és l’equip que presentaran els lituans:

  Name Surname Nr. Height Poss.
1. Justas Gliaudys 18 165 F
2. Oleg Kajenets 15 175 C
3. Rokas Kabašinskas 6 163 F
4. Tadas Sabonis 17 170 F
5. Liutauras Lelevičius 11 170 G
6. Simas Baltrušaitis 9 160 G
7. Edas Valenta 13 170 F
8. Jokūbas Pikšilingis 14 165 F
9. Kajus Kublickas 4 158 G
10. Augustas Toločka 16 163 G
11. Matas Gicevičius 5 168 G
12. Gvidas Gicevičius 12 168 G
13. Titas Sargiūnas 7 165 G
Head coach Rolandas Rakutis      
Els nens de l'escola de bàsquet d'Arvydas Sabonis que participaran al torneig.
Els nens de l’escola de bàsquet d’Arvydas Sabonis que participaran al torneig.

Sabonis, per partida doble

En la categoria mini, aquest any hi trobem una curiositat destacable. Arvydas Sabonis va jugar a España amb el Valladolid entre els anys 1989 i 1992, i es dóna la circumstància que el CB Valladolid posa noms de jugadors il•lustres que havien vestit la seva samarreta a equips de base, com per exemple Nate Davis pel Cadet o Sabonis pel Mini.

Així doncs, hi pot haver la casualitat que s’enfrontin l’escola d’Arvydas Sabonis contra el mini “Arvydas Sabonis” del CB Valladolid. Perquè això passi, els dos equips haurien de quedar en la mateixa posició dels seus dos grups (el C i el D), i jugar així una possible semifinal o lluitar pel millor lloc possible a la classificació.