caes
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

UE Montgat – Tabirako Baqué i Baskonia – Valladolid, les grans finals

El Costa Brava Girona International Basket 2015 ja té definides les seves dues finals de les categories més rellevants, que es jugaran aquest migdia després dels partits corresponents a les fases de consolació. En la categoria reina, cadets, UE Montgat i Tabirako Baqué van donar la sorpresa després de deixar a la cuneta a planters ACB com Baskonia o Canàries, així com també l’Ulm alemany, que ha anat de més a menys en el torneig.

Els catalans es van imposar a la primera semifinal al CEB Marc Gasol per un ajustat 29 a 35, en un partit que no es va decidir fins l’últim quart. Per la seva banda, els bascos van arribar a la final amb una mica menys de dificultats, al vèncer per 42 a 54 al Boscos Ciutadella, un equip menorquí que ha deixat molt bones sensacions durant els dos dies de torneig. En la vessant més discreta, cal destacar que el defensor del títol, el CB Valladolid, només podrà lluitar avui per la tretzena posició després d’haver perdut els tres partits a la fase de grups, fet sorprenent tenint en compte el cartell amb qual arribava.

Canaries - Boscos Ciutadella

Pel que fa referència a la categoria d’infantil masculí, s’han complert els pronòstics i avui es podrà gaudir d’una final de luxe a Fornells de la Selva (13.00h). La Fundación 5+11 Baskonia i el CB Valladolid lluitaran pel títol, essent els dos únics conjunts de la categoria que encara segueixen invictes. A les semifinals, l’equip vitorià va haver de patir de valent fins al final per superar el CB 1939 Canàries, que va oposar resistència fins l’últim moment; mentre que els val•lisoletans es van imposar a l’equip revelació, el Lliçà d’Amunt, per una diferència també mínima de només cinc (30-35) punts.

Canàries 1939

El mateix Lliçà i els canaris seran els encarregats de lluitar per una posició al podi de la categoria. Per la seva part, els equip gironins han estat a un pas d’arribar a posicions capdavanteres, però s’hauran de conformar com a màxim amb un cinquè lloc si, avui, el CEB Marc Gasol Blau és capaç d’imposar-se al Boscos Ciutadella. En qualsevol cas, l’emoció a l’últim dia està garantida.