caes
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Els equips bascos dominen el Girona Basket 2015

El Costa Brava Girona International Basket 2015 va posar punt i final ahir a la seva segona edició amb les finals de les sis categories que es disputen al torneig. Durant els dos primers dies, els equips van lluitar de valent per arribar-hi però només uns certs equips ho van aconseguir. En cadet masculí, el guanyador final va ser el Tabirako Baqué de Durango, una ciutat propera a Bilbao.

A la final (es va jugar al pavelló de Fontajau), els bascos es van imposar per 82 a 73 a un dels rivals revelació de la competició, l’UE Montgat, després d’un partit en què les alternances en el marcador van ser constants i on la clau va recaure en la millor gestió del partit de Tabirako en els instants finals. Amb el trofeu a les mans, els bascos relleven al CB Valladolid com a guanyadors de la segona edició.

Tabirako Baqué

D’altra banda i a només uns quilòmetres de distancia, a Fornells, un altre equip basc aixecava la copa de campió en categoria infantil. La Fundación 5+11 Baskonia va vèncer (78-54) al CB Valladolid a la final, amb una gran segona meitat que els va permetre gaudir d’un final sense angoixa després de veure com al descans tenien un desavantatge de dos punts. El bon treball defensiu i el joc ràpid de l’equip basc els va fer tornar a la seva millor versió, amb cistelles fàcils que van ampliar l’avantatge fins a una barrera moral que els val•lisoletans ja no la van traspassar. Baskonia va confirmar (cap partit perdut dels cinc jugats) l’etiqueta de favorit amb la qual arribava al torneig i agafa el relleu del Joventut de Badalona, el conjunt que va guanyar la primera edició.

Baskonia

Per últim i en el gran duel català de la jornada, el triomf se’l va emportar el CB Granollers, que va superar al “Combinat Girona” per només un punt (47-46) de diferència. El partit va ser d’alt nivell,  amb una igualtat i una intensitat poc habitual en aquestes categories. No obstant això, el gran inici dels granollerins els va catapultar fins el títol i els petits detalls van acabar marcant la diferència en un pavelló de Sant Gregori ple i sorollós, que va gaudir com les altres vuit seus del millor bàsquet base d’Espanya a les comarques de Girona.

CB Granollers