caesen
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Rathioparm Ulm, la masia del bàsquet alemany

El Costa Brava Girona Basket 2015 rebrà durant els dies 2, 3 i 4 d’abril la visita d’una de les millors canteres del bàsquet europeu. Concretament, la del Rathioparm Ulm alemany, que arribarà a la ciutat de Girona per competir a la categoria de cadet masculí amb un dels seus equips. El club alemany ha quedat enquadrat al grup D juntament amb el CB Pineda, el Lliçà d’Amunt i el Tabirako Baqué.

El Rathioparm Ulm es un club de bàsquet professional d’una ciutat amb més de 120.000 habitants, fundat l’any 2001 i que milita a la màxima divisió d’Alemanya (actualment, situat a la quarta posició). No obstant això, un dels valors de l’Ulm és el tracte que té amb els jugadors de base, ja que disposa d’un centre de formació altament valorat al país alemany. Sense cap mena de dubte, és el club alemany que més ha crescut en els darrers deu anys.

ulm logo

De fet, el Rathioparm Ulm té un total de 26 equips i ha impulsat en els últims anys un dels projectes més innovadors, amb l’ajuda dels recursos que també ofereixen de forma voluntària els seus aficionats.

El club alemany no només s’esforça al 100% per formar als seus jugadors dins la pista, sinó que també ho fa a fora. L’Ulm té la seva pròpia masia a Söflingen, on s’hi allotgen els jugadors joves amb un fàcil accés a l’escola i als millors gimnasos, així com també als diversos llocs de la ciutat d’Ulm.