caes
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

El torneig, presentat aquest matí a Girona

La segona edició (2, 3 i 4 d’abril) del Costa Brava Girona International Basket Cup ha donat el tret de sortida aquest matí a la ciutat de Girona, en una presentació oficial que ha tingut lloc a la Diputació de Girona. El director del torneig, Josep Guardiola, acompanyat dels vicepresidents de la Diputació Xavier Soy i Miquel Calm (en representació del Patronat de Turisme); i Xavier Santaló, representant territorial de la Federació Catalana de Bàsquet, han exposat les diverses novetats d’un torneig que fa un salt quantitatiu i qualitatiu.

La foto oficial de la presentació del CBGBasketCup // Miquel Millán
La foto oficial de la presentació del CBGBasketCup // Miquel Millán

La novetat més important es troba en el nombre d’equips, que “passen a ser de 32 a 72“, una xifra força més gran. A més, “això repercuteix en el nombre de seus i aquest any seran 9, i no 5 com van ser l’any passat“, ha explicat el director del torneig. Les seus oficials del torneig estaran repartides en 7 poblacions diferents: Girona (2), Salt (2), Fornells de la Selva, Bescanó, Sant Gregori, St. Julià de Ramis i Quart.

A més del progrés en quantitat (superarà el miler de participants), el torneig també fa un pas endavant pel que fa al nivell d’alguns equips participants. L’organització ha confirmat avui que equips com Baskonia, València Basket, CB Canarias, Gran Canaria o CB Valladolid tindran representació en les diferents categories. D’ altra banda, el torneig també rebrà a equips estrangers com l’Ulm d’Alemania o l’Escola de Bàsquet d’Arvydas Sabonis de Lituània.

El cartell oficial del torneig // Gerard Bellera

El torneig comptarà també amb dos padrins de luxe, un que repeteix de l’any passat, Ramón Sitjà; i un esportista d’alt nivell que segueix en actiu, Jordi Trias, actualment a les files del Morabanc Andorra, equip de la lliga ACB.

A partir d’avui mateix, les xarxes socials agafaran rellevància i el torneig es podrà seguir, tant la informació prèvia com la mateixa competició, al Twitter i a la pàgina web oficial. A més, tothom podrà consultar els resultats a la web un cop hagi acabat al partit.

Girona School Cup, una competició diferent

La Girona School Cup no tindrà res a veure amb el CBGBasketCup, és un torneig lúdic i no-competitiu que es durà a terme el dia 1 d’abril a les instal•lacions de Fontajau. El torneig, que té una identitat pròpia –cartell i samarreta pels participants diferenciada del CBGBC– està obert a tots els jugadors i a totes aquelles escoletes dels diferents clubs de bàsquet de les comarques de Girona que hi vulguin participar. La inscripció al torneig és gratuïta.

School Cup
El cartell oficial de la Girona School Cup // Gerard Bellera

Els joves practicants tindran a la Girona School Cup la possibilitat de jugar diversos partits durant el matí i la tarda, a més de poder fer també altres activitats lúdiques paral•leles. Els conjunts podran ser mixtos, amb jugadors/es de diferents edats que, si es creu convenient, formaran equips amb membres d’altres clubs.