caes
Diputació de Girona i Patronat de Turisme

Ja tenim campions! Finalitza la Costa Brava Cup

La Costa Brava Girona International Basket Cup ha tancat la seva primera edició amb èxit esportiu i social. Punt i final, doncs, a tres dies de bàsquet amb presència de pedreres de clubs masculins i femenins de tot el territori català, estatal –amb representació d’equips inferiors d’entitats ACB- i internacional. L’estrenat torneig ha baixat el teló amb la disputa de les finals al pavelló de Palau Sacosta de la capital gironina. A les seus de Fornells de la Selva, Salt i Vilablareix s’han disputat, pel matí, les fases de consolació per acabar d’agrupar classificatòriament tots els equips.

El protagonisme central ha recaigut essencialment en tres equips, els vencedors en cadet, infantil i mini de categoria masculina, tots ells representant base d’entitats militants a ACB, la màxima divisió sènior del bàsquet estatal, que no han dubtat en mostrar tot el seu potencial. En cadets ha arrasat el Valladolid. Després d’haver signat més de 300 punts en la fase de grups, el Santfeliuenc, el seu rival a la final, no ha pogut oposar molta resistència. Els catalans han caigut 61 a 32 davant el campió, un equip gairebé incontestable que ha tancat el primer quart deixant el seu rival a zero al marcador.

La final més igualada de totes, la de categoria infantil masculí, amb un apassionant Joventut – Gran Canaria que ha caigut del cantó badaloní per 47 a 35. Per tancar la categoria masculina, en mini el Cajasol s’ha imposat en l’única de les competicions del torneig que no tenia eliminatòries sinó que es decidia per sistema de lligueta. L’equip andalús no ha deixat opció als rivals amb cinc de cinc en triomfs, en la darrera jornada de la lligueta ha certificat la seva autoritat al grup guanyant 38-59 al CEB Girona.

Doble èxit en categoría femenina

Les dues categories de bàsquet femení que han estrenat la Costa Brava Cup han col•locat a dalt de tot del palmarès dos equips catalans. D’una banda, en categoria infantil-cadet, el barceloní Roser. D’altra banda, en categoria preinfantil-mini, el gironí Fontajau. Totes dues entitats s’han alçat amb el títol en les respectives finals disputades a Girona.

Pel que fa infantil-cadet, el Roser s’ha mostrat molt i molt superior, imposant-se al Toulouges sense problemes per un contundent 84-16.La final preinfantil-mini, ha emparellat el Fontajau amb el Barça CBS. Les gironines tampoc han perdonat en aquesta categoria i s’han imposat per un clar 75-25 en una final 100% catalana, l’única d’aquestes característiques del torneig.

Palmarès

CADET MASCULÍ: Valladolid

INFANTIL MASCULÍ: Joventut

MINI MASCULÍ: Cajasol

INFANTIL-CADET FEMENÍ: Roser

PREINFANTIL-MINI FEMENÍ: Fontajau

Concurs de triples

GUANYADORS CONCURS FINAL

Eduardo Herreros (Valladolid) • Mini masculí

Cristina Puyal (Roser) • Preinfantil-mini femení

VALLADOLID1JOVENTUTCAJASOL---GIRONAROSER_CAMPIOFONTAJAU-CAMPIO